8. maj 2017. godine

PTT muzej u manifestaciji „Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10”

PTT muzej učestvovaće u manifestaciji „Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10” koja se ove godine održava od 11. do 20. maja. Tema manifestacije za ovu godinu je „Muzej u gostima” i obuhvatiće Međunarodni dan muzeja, Evropsku noć muzeja i Nacionalnu nedelju muzeja.
Publika će u planiranim programima moći besplatno da uživa tokom svih deset dana trajanja manifestacije, od 10 časova ujutru do 10 časova uveče.
Posetioci PTT muzeja moći će da pogledaju stalnu postavku „Tačka spajanja”, u kojoj će im prikazani eksponati omogućiti da prate istoriju i razvoj Srbije kao države i razvoj privatnog i društvenog života u zemlji. Kroz istoriju poštanskog saobraćaja, pregled predmeta koji su korišćeni, načine transporta poštanskih pošiljaka, zakona koji su donošeni, upotreba različitih telekomunikacionih aparata, uvođenja novih poštanskih tehnologija, može se pratiti na koji način, koliko brzo i sa kolikim uspehom se Pošta uključivala u evropske i svetske tokove.
Tokom manifestacije biće organizovano stručno vođenje kroz postavku i tematsku izložbu svakog dana u 17.00 časova.
Za posetioce su pripremljeni i posebni programi: subota 13. maj u 12.00 časova i subota, 20. maj: dečja radionica „Napiši i pošalji pismo voljenima”. Radionica je namenjena deci od tri do deset godina i obuhvata stručno vođenje kustosa kroz stalnu muzejsku postavku, nakon čega svako dete piše ili crta, adresira, lepi markicu i ubacuje je u poštansko sanduče. Takođe, radionica obuhvata fotografisanje mališana i apliciranje poštanske markice sa likom posetioca. Svrha radionice je da nauči decu na koji način da pišu pisma ili razglednice, vid komunikacije na koju su gotovo svi zaboravili u današnje vreme.

Za optimalni pregled sadržaja sajta preporučujemo: Internet Explorer v8, Mozilla Firefox i Google Chrome