30. avgust 2016. godine

Besplatni programi u subotu u PTT muzeju

Kao i svake prve subote u mesecu, PTT muzej će 3. septembra biti otvoren za posetioce od 11 do 19 časova, sa zanimljivim besplatnim sadržajima za sve uzraste i sve ukuse. Najmlađe tačno u podne očekuje kreativna radionica „Poštanski satić”.
Deca će, u kratkoj šetnji kroz PTT muzej, uz prilagođeno stručno vođenje za uzrast od tri do deset godina, zaviriti u riznicu poštanskog blaga i otkriti eksponate iz istorije pošte, telegrafije i telefonije. Moći će da vide pravu poštansku kočiju, maketu menzulane ili vagona za prenos pisama, stare telefone sa brojčanicima i ručkama, uniforme PTT službenika iz davnina, prebogatu filatelističku zbirku.
U okviru zadatka „Napiši i pošalji pismo voljenima”, mališani će crtati i pisati na zadatu temu, a pisma će, uz pomoć roditelja i kustosa, pravilno adresovati, nalepiti poštanske marke i ubaciti ih u poštanski kovčežić. U improvizovanoj poštanskoj kancelariji isprobaće pečate, vagice za merenje pisama, pribor za pisanje, a potom će moći da se fotografišu za poštansku marku sa svojim likom, koju će dobiti za uspomenu na subotnju avanturu u PTT muzeju.
Odrasli mogu pogledati tematsku izložbu posvećenu 150-godišnjici izdavanja prve srpske poštanske marke, kao i stalnu postavku „Tačka spajanja”.
Redovno radno vreme PTT muzeja je od ponedeljka do petka od 10 do 15 časova, a ulaz je besplatan.

Za optimalni pregled sadržaja sajta preporučujemo: Internet Explorer v8, Mozilla Firefox i Google Chrome