18. septembar 2015. godine

PTT muzej spreman za Dane evropske baštine

Povodom Dana evropske baštine, PTT muzej od 19. do 30. septembra posetiocima nudi poseban program i radiće produženo do 18 časova, a ulazak je besplatan.
U subotu, 19. septembra, od 11 do 18 časova biće organizovana celodnevna kreativna radionica za najmlađe „Poštanski satić” na temu „Napiši i pošalji pismo voljenima”.
Osim što će crtati i pisati, mališani će uz pomoć roditelja i kustosa naučiti pravilno adresovanje i u improvizovanoj poštanskoj kancelariji isprobati pečate, vagice za merenje pisama, nalepiti poštanske marke i ubaciti ih u poštanski kovčežić. Najmlađe posetioce PTT muzeja očekuje pregršt novih znanja, uz igru, druženje i prigodne poklone, a moći će i da se fotografišu za poštansku marku sa svojim likom, koju će dobiti za uspomenu na subotnju avanturu u PTT muzeju.
U subotu, 26. septembra, od 13 do 14 časova, Milica Đokić iz Udruženja starih zanata „Stara Srbija” održaće predavanje o starim zanatima. Istog dana, od 15 do 15.30 časova, predviđen je koncert Kulturno-umetničkog društva „Đoka Pavlović” Pošte Srbije, koje ove godine godine slavi svoj jubilej – 70 godina postojanja i uspeha.
Tokom trajanja Dana evropske baštine, koji ove godine imaju temu „Stari i tradicionalni zanati – čuvanje i održanje”, za zainteresovane će svakog dana u 17 časova biti organizovano stručno vođenje kroz tematsku izložbu „175 godina srpske pošte”, koja će ih upoznati sa najvažnijim ličnostima i događajima u razvoju poštanskog, telegrafskog i telefonskog saobraćaja našeg podneblja, kao i kroz stalnu postavku „Tačka spajanja”. Takođe, svi posetioci će moći da se fotografišu i na poklon dobiju poštansku marku sa svojim likom.

Dokumenta

Dokumenta u vezi ove novosti možete preuzeti na sledećim linkovima:

Program Dana evropske bastine u PTT muzeju001

Za optimalni pregled sadržaja sajta preporučujemo: Internet Explorer v8, Mozilla Firefox i Google Chrome