5. jun 2015. godine

Izložba „175 godina srpske pošte”

Izložbom „175 godina srpske pošte”, koja će biti otvorena od 5. juna do 30. septembra, PTT muzej obeležava značajan jubilej Pošte Srbije, sistema koji već 175 godina stub i nosilac tehnološkog, privrednog i ekonomskog razvoja naše zemlje.
Poštanski saobraćaj u Srbiji počeo je 7. juna 1840. godine po novom kalendaru Telegrafski saobraćaj u Srbiji je počeo 1855. sa telegrafskom linijom Beograd - Aleksinac, 1866. godine donet je prvi Zakon o poštama i izdata je prva poštanska marka, 1883. počinje telefonski saobraćaj...
Na panoima izloženim u PTT muzeju odabrani su najvažniji trenuci, bitni događaji u razvoju našeg poštanskog, telegrafskog i telefonskog saobraćaja. Oni su prikazani ilustracijama (slikama, fotografijama, dokumentima) ali i tekstom, opisom tih događaja.
Osim najvažnijih događaja, predstavljene su i ličnosti koje su razvoju srpske pošte dale značajan doprinos. Poštanski veterani su prikazani svojim likom i biografijom.
U subotu, 6. juna, PTT muzej biće otvoren od 11 do 19 časova, kao i svake prve subote u mesecu, dok će tokom prve nedelje izložbe, od 8. do 12. juna, imati produženo radno vreme – od 10 do 19 časova.
Izložba će biti otvorena do 30. septembra.

Za optimalni pregled sadržaja sajta preporučujemo: Internet Explorer v8, Mozilla Firefox i Google Chrome