15. maj 2015. godine

PTT muzej obeležava Evropsku noć muzeja – zanimljive izložbe, koncerti i vredni pokloni

PTT muzej će u subotu 16. maja, biti otvoren za posetioce od 10 do 22 časa i na taj način, u okviru Manifestacije „Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10”, biće obeležena Evropska noć muzeja.
Posetioci će u PTT muzeju, uz stručno vođenje kustosa, moći da pogledaju tematsku izložbu „160 godina od uvođenja telegrafskog saobraćaja u Srbiji” i stalnu postavku „Tačka spajanja”.
U 18.00 i 19.15 biće formirane grupe za obilazak postavke, uz akcenat na ključne datume iz istorije pošte i telekomunikacija i zadržavanje uz najreprezentativnije eksponate. Posetioci će tako moći da vide originalnu poštansku kočiju za 16 osoba iz 19. veka, indukcioni telefon koji je koristio kralj Petar I Karađorđević, prvu induktorsku kućnu telefonsku centralu. U tematskoj izložbi „160 godina od uvođenja telegrafskog saobraćaja u Srbiji” zainteresovani će moći da prođu kroz istoriju telegrafije i to počev od Morzeove telegrafske stanice, preko Hjuzovog i Bodoovog telegrafskog aparata, uz osvrt na pisane dokumente iz najranije istorije telegrafije.
U 18.00 i 19.00 posetioci će moći da prisustvuju nastupu hora Kulturno umetničkog društva „Đoka Pavlović”, dok će u 21.00 nastupiti pevačka grupa KUD „Đoka Pavlović”.
Dodatno iznenađenje su specijalni pokloni – svaki hiljaditi posetilac dobiće na poklon klaser sa poštanskim markama, dok će svaki stoti posetilac dobiti separat iz vredne monografije.
Svi koji dođu u PTT muzej od 10 do 22 sata moći će da se fotografišu, a potom će na poklon dobiti originalne poštanske razglednice na kojima će biti poštanska marka sa njihovim likom.

Za optimalni pregled sadržaja sajta preporučujemo: Internet Explorer v8, Mozilla Firefox i Google Chrome