31. oktobar 2014. godine

PTT muzej u subotu otvoren za sve uzraste

Vrata PTT muzeja će, kao i svake prve subote u mesecu, 1. novembra biti otvorena za Beograđane i njihove goste u vremenu od 11 do 19 časova.
Od 12 do 13 časova biće organizovana radionica „Poštanski satić”, namenjena deci predškolskog i nižeg školskog uzrasta, od tri do deset godina.
Ulazak na sve programe PTT muzeja je besplatan.

Najmlađi posetioci će moći da se fotografišu i dobiju originalne poštanske razglednice na kojima će biti poštanska marka sa njihovim likom, a u mini poštanskoj kancelariji upoznaće se sa pečatima, telefonima, upijačima za papir, vagicom za merenje pisama i priborom za pisanje.
U okviru zadatka „Napiši i pošalji pismo voljenima”, deca će moći da crtaju i pišu na zadatu temu, a pisma će uz pomoć roditelja i kustosa, pravilno adresovati, na njih zalepiti poštanske marke i ubaciti u poštanski kovčežić.
Takođe, deca će, u kratkoj šetnji kroz PTT muzej, uz prilagođeno stručno vođenje za uzrast od tri do deset godina, zaviriti u riznicu poštanskog blaga i otkriti eksponate iz istorije pošte, telegrafije i telefonije. Upoznaće se sa pravom poštanskom kočijom, maketom vagona voza za prenos pisama, telefonima sa brojčanicima i ručkama.
„Poštanski satić” biće završen uz deljenje poklona za uspomenu.
Odrasli mogu pogledati aktuelnu izložbu u PTT muzeju „Svetski poštanski savez – 140 godina od osnivanja”, kao i stalnu postavku „Tačka spajanja”.

Za optimalni pregled sadržaja sajta preporučujemo: Internet Explorer v8, Mozilla Firefox i Google Chrome