11. maj 2018. godine

PTT muzej u manifestaciji "Muzeji za 10"

PTT muzej učestvuje u manifestaciji "Muzeji za 10" koja će biti održana od 14. do 20. maja.
Tema ovogodišnje manifestacije je Hiper povezani muzeji, novi pristupi nova publika (Hiperpovezanost - izraz osmišljen 2001. godine kako bi ilustrovao današnja mnogobrojna sredstava komunikacije, kao što su direktni kontakti , elektronska pošta, instant poruke, telefon ili internet).
PTT muzej je u martu otvorio izložbu pod nazivom „135. Godina telefonije u Srbiji – od induktorskog do mobilnog telefona“, sa kojom odgovara na temu manifestacije.
Radno vreme muzeja tokom trajanja manifestacije je uobičajeno, od 10 do 15 časova, uz stručno vođenje posetilaca kroz stalnu postavku „Tačka spajanja“ i izložbu „135. godina telefonije u Srbiji – od induktorskog do mobilnog telefona“, svakog dana u 13 časova.
U subotu 19. maja, tokom Evropske noći muzeja, radno vreme muzeja će biti produženo, od 10 do 24 časa.
U 12 časova biće organizovana vanredna dečija radionica na temu „Ptičija bojanka“, povodom svetskog dana ptica. Mališani će bojiti i ukrašavati šablone ptica koje će zatim okačiti na ukrasno drvce u PTT muzeju.
Istog dana, i tokom narednih sedam dana, u PTT muzeju će biti izložen crni, bakelitni telefon sa slikom Bele kuće na brojčaniku, koji je 1970. godine koristio američki predsednik Ričard Nikson, prilikom trodnevne posete Jugoslaviji, odnosno predsedniku Titu.
Istog dana će biti organizovano stručno vođenje kroz stalnu postavku i tematsku izložbu, od 17 časova, na svaka dva sata.

Za optimalni pregled sadržaja sajta preporučujemo: Internet Explorer v8, Mozilla Firefox i Google Chrome